Annons

Detaljfrågor

Om Ingvar Kamprad i början av 40-talet varit tvungen att besvara ”om du så småningom har ett stort varuhus och folk som handlar där blir hungriga, och du bestämmer dig för att börja sälja mat där inne, hur många kvadratmeter skulle då resturangdelen vara och vad skulle finnas på menyn? Och vad skulle det vara för ingredienser i maten? Och vem skulle laga maten?” för att få starta Ikea, då hade vi nog inte haft nåt Ikea. Det är sånt man får lösa allt eftersom.

Precis lika dumt är det att fråga sig ”vilka ska bygga vägarna?”, ”hur ska barnen utbildas?”, ”hur ska fattiga få sjukvård?”. Om det är nåt som behöver lösas så kommer nån ta tag i det. Bryr du dig tillräckligt för att fråga så är det förmodligen fler än du som undrar, och finns det fler så finns det antagligen nån som är tillräckligt engagerad och handlingskraftig för att inte bara fråga utan faktiskt göra nåt åt det.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*