Annons

Gävleborgs landsting, kanske sveriges roligaste skämt

Det är svårt att hålla sig för skratt när man läser den här artikeln.

 

Gunilla Rundberg, verksamhetschef på Aleris hälsocentral, ger en annan bild av vad det är som har hänt. Hon berättar att läkarna blev kontaktade av landstinget i samband med att ansökan om den nya hälsocentralen i Bollnäs blev godkänd av hälsovalskontoret i mitten av oktober. Läkarna tackade nej till att gå över till landstinget. En vecka efter det att Eva Tjernström meddelat att lanstinget upphört med bonusarna erbjöds de två läkarna 500 000 kronor var i ett nytt rekryteringsförsök.

Få se, vem är mest trovärdig, en verksamhetschef på en privatägd (men som vanligt tvångsfinansierad) hälsocentral eller en landstingsparasit? Sorgligt nog tycker säkert många att parasiten Tjernström är mer trovärdig, men så är det förstås inte.

 

Det finns en överenskommelse mellan Aleris och landstinget om att de inte aktivt ska försöka rekrytera varandras läkare. Det bekräftas av Eva Tjernström.

– Det stämmer. Det finns inte något skriftligt på det, men vi har kommit överens om att vi inte ska ta personal från varandra, utan försöka hålla kompetensen inom länet, säger hon.

Varför försöker ni då aktivt rekrytera läkare från Aleris?

– Du förenklar, det är aldrig så enkelt. Läkare är en väldigt rörlig grupp på arbetsmarknaden. Det kan vara så att de här läkarna själva har varit i kontakt med hälsocentralen i Kilafors tidigare.

 

Tjernström ljuger förstås, precis som vanligt. Det är ju hennes jobb.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*