Annons

Handla med bitcoins?

Undersökning här till vänster som ni ser, svara gärna!

 

Jag funderar på att faktiskt börja sälja grejer som finns på andra ställen, men ta betalt i bitcoins. Hur exakt man ska lösa det med moms och sånt är nog svårt, så förmodligen skulle jag isåfall vara tvungen att köpa in grejerna med moms som om jag var en ”slutkonsument” och sätta priser därefter. Har visserligen inga större vinstkrav, bara det skulle gå runt vore jag nöjd, men det går förstås inte att hålla samma priser som andra återförsäljare har…

Poängen med det vore att få igång bitcoin-businessen i sverige, få lite omsättning på bitcoinsen så att de inte bara ligger och skräpar eller går till att köpa knark på silk road, utan faktiskt används mer ”till vardags”. Att kunna spendera pengar helt utan att staten har någon koll på vad man köper, när man köper, hur mycket man köper osv, det ser jag som en ganska viktig grej.

Så, rösta och om ni har kommentarer om det, säg det gärna i kommentarer till det här inlägget.

1 kommentar tillHandla med bitcoins?

  • Obähhhma

    Det vore underbart om typ bönder, odlare började erbjuda sina produkter i bitcoin, antar att det är svårt för staten att blanda sig i det? Då de inte kan spåra betalningarna kan bonden eller odlaren bara hävda att den gav bort sina råvaror.

    Då de kan sälja allt momsfritt blir det mycket billigare och detta borde i långa loppet konkurrera ut de som vill sälja sina produkter med moms i statlig monopolvaluta.

    Hur länge dröjer det innan Bitcoin eller liknande lösning slår ut fiatpengarna?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*