Annons

It’s alive!!!

Slut med krångel för att handla bitcoins i Sverige. Inga banköverföringar med flera dagars väntetid.

Nu är det så här enkelt:

 1. Lägg önskat antal bitcoins i varukorgen.
 2. Gå till kassan.
 3. Betala med kort via Paypal.
 4. Vänta tills jag skickar dina bitcoins (oftast inom några timmar).
 5. ?????
 6. Profit!!

Okej, det här kräver visserligen också att du har en bitcoin-adress, men det kan du enkelt skaffa genom någon gratis online-wallet eller genom att ladda ner bitcoin-programmet från www.bitcoin.org.

 

Var finns detta fantastiska underverk!? Jo, på www.grevadlux.com/bitcoin/ eller bitcoin.grevadlux.com.
En vacker dag ska jag skriva en detaljerad steg-för-steg-guide om hur du handlar från Silk Road, från start (inga bitcoins) till slut (paket i postlådan).

Den dagen är nog inte idag, men den dagen kommer. Stay tuned!

Och till dess, skaffa en bitcoin-wallet och gå in på grevadlux.com/bitcoin och läs mer om hur det funkar, och kanske handla lite?! =)

7 kommentarer tillIt’s alive!!!

 • Obäma

  Jävlar va Bictoin rusat senaste tiden, funderar på att köpa för en större summa. Rekommenderar du att man köper via MtGox? Är det smidigt?

  • Ja, helt otroligt! Du (och jag..) borde förstås ha köpt för en månad sen, men nu funkar nog också. =)

   MtGox tycker jag är väldigt smidigt, men det tar sin tid att först få kontot verifierat (genom att skicka in bild på ID och t.ex. elräkning) och sen få in pengar på kontot. Verifiering tar 3-7 dagar nånting, överföring till deras konto i Polen (SEPA-överföring) 2-3 dagar. Så om du bestämmer dig idag och börjar processen så kommer du kunna köpa bitcoins om en vecka eller två. Med lite tur har BTC sjunkit lite då. =)

   Jag har själv 2000 kr på väg som jag skickade igår kväll, jag hoppas på att det kommer in inatt (överföringarna processas alltid på natten eftersom de jobbar från japan).

   • Obäma

    Ok, tack!

    Kommer vänta till priset dippar igen isf, tänker inte göra det idiotiska att köpa bara för att det blivit dyrt :). Vågar inte köpa i dessa uppgångar, det kan väl inte vara hållbart att priset stiger i den här farten (även om jag tror priset kommer att fortsätta stiga kraftigt på längre sikt)?

    Om jag skulle köpa av dig, hur mycket dyrare än MtGox skulle det bli? Och hur går överföringen till?

 • Obähhhma

  .dat-filen är alltså pengarna, den kan man själv kopiera och lägga på USB eller dylikt för att ha back-up? Är den lösenordsskyddad så att bara jag kan spendera dem? Har du upplevt att det är krångligt på något vis?

  • Japp, den kan du lägga var du vill och i hur många kopior som helst. Den är inte lösenordsskyddad som standard, men du kan välja i programmet (det officiella bitcoin-programmet) att kryptera plånboksfilen. Sen kan du förstås kryptera filen med valfritt krypteringsprogram (Truecrypt t.ex.) för att känna dig extra säker. Den krypterade filen kan du ju sen skicka till din egen mail, lägga på dropbox, lägga på mp3-spelaren och mobilen osv. Det gäller bara att uppdatera filen överallt så fort du gör någon transaktion, så att du inte av misstag laddar in nån plånboksfil där du hade 10 BTC fast du sen har köpt 25 till, då TROR jag att de där nya 25 försvinner i tomma intet. Möjligen att de kan räddas genom att det finns en nyare backup som kan läggas in, jag är osäker.

 • Obähhhma

  Trevligt, men innebär inte en online-wallet hög motpartsrisk? Kan man förvara dem på sin dator istället?

  • Visst är det så. Jag känner åtminstone till en online wallet-sida som ”försvann”, det var nog snart ett år sen. Om jag minns rätt var det motsvarande flera miljoner kronor som försvann i den vevan, och jag tror aldrig de fick tag på den skojaren.

   Att ha dem på sin egen dator är alltså ett bra alternativ, helst kombinerat med en backup online på t.ex. Google Drive, Dropbox eller annan ”cloud”-förvaring. Det är (iaf för ”original-programmet”, Bitcoin-Qt, som jag använder) en liten .dat-fil på 256 kb som man kan förvara på något säkert ställe, eller flera säkra ställen. Flera olika klienter/program finns här: http://bitcoin.org/clients.html

   WeUseCoins har en hel del information.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*