Annons

Barnfattigdomen i sverige – myten som knäcktes

http://www.svt.se/ug/barnfattigdomen-i-sverige-kraftigt-overdriven

 

Föga överraskande var det Uppdrag Granskning i SVT som mest offentligt och genomarbetat satte spiken i kistan för det här lurendrejeriet som Rädda Barnen m.fl. har ägnat de senaste åren åt.

Whaaaaaaat!?

Japp, SVT som annars så ängsligt går runt med stetoskop och lyssnar i väggarna efter minsta tecken på att vara politiskt inkorrekt och isåfall slänger sig på rygg och ber hela världen om ursäkt, de granskade faktiskt bluffen. Hur kan SVT ifrågasätta att det finns svältande fattiga barn i sverige? Jo, det måste helt enkelt vara så att de (korrekt) bedömde att påståendena om fattiga svenska barn var så uppåt väggarna galet att ALLA redan ser att kejsaren är naken (utom möjligen kejsaren själv). Att då berätta att kejsaren går runt utan kläder och dessutom argumentera för sin sak genom att fråga flera erfarna skräddare om de ser några kläder är inte så riskfyllt.

Tack till Uppdrag Granskning som berättar vad 95% redan visste så att övriga 5% kan acceptera verkligheten lite lättare.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*