Annons

Inga överraskningar här…

Att pensionärerna blir förlorare när staten har hand om pensionerna är väl knappast något som förvånar någon? Eller?

Jo, det gör det förstås. Folk i allmänhet verkar ha extremt svårt att lära av erfarenheter. Att staten i princip misslyckas med allt den tagit för sig de senaste hundratals åren verkar vara totalt omöjligt att acceptera för många.

 

Är du äldre än 50 är du nog rökt, men annars: SPARA SJÄLV! Att lita på att du ska få en statlig pension är urbota idiotiskt, gör dig själv en tjänst och glöm det redan nu.

 

Bakgrunden är en förväntat svag svensk ekonomi som gör att de avgifter som betalas in i systemet inte bedöms räcka till för att täcka pensionsåtagandena.
(http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/kraftig-sankning-av-pensionen-nasta-ar_7830730.svd)

Vad behöver du läsa mer än denna mening för att förstå att pensionssystemet är ett klassiskt fall av Ponzibedrägeri? Folk lovas att ”få sina pengar” som de ”lägger undan” under sitt arbetsliv, fast i själva verket finns inga pengar sparade. Du ”lägger inte undan dina pengar” utan du betalar för de som idag är pensionärer, och får hoppas på att när du blir gammal finns tillräckligt många i arbetsför ålder för att du ska kunna få ut ungefär lika mycket som du betalat till de äldre. Så är inte fallet för de som idag är pensionärer, därför minskar pensionerna år efter år.

Att helt enkelt lägga ner pensionssystemet imorgon vore förmodligen det mest skonsamma för alla i långa loppet, men det vore katastrofalt för staten eftersom i stort sett alla (utom jag och ett hundratal andra) skulle tycka att det var ett avskyvärt beslut och leda till nån form av uppror (uppror på svenska = en massa proteströster i nästa val på sånt som SD eller ”Kalle Anka”…)

Hur pensionssystemet kommer läggas ner vet ingen, men det vore bra. Tyvärr är jag inte ens säker på att det kommer läggas ner. Kanske måste politikerna lägga korten på bordet och erkänna att de där pengarna som dras från lönen varje månad inte är ”lägga undan till pensionen” utan ”betala dagens pensionärer som redan har det bättre ställt än alla tidigare pensionärer genom historien”, men det finns tillräckligt många idioter för att majoriteten skulle tycka att det är ett helt okej system. ”1 % av befolkningen är för dumma eller sjuka/skadade/fattiga för att lägga undan pengar under hela sitt arbetsliv för att ha när de inte längre orkar jobba, så därför måste 100% av befolkningen hotas med våld för att betala alla utgifter för de som är äldre än 65 år, oavsett om de kan/orkar jobba eller ej.”

Ser ni inte hur dumt det resonemanget är? Många av mina trogna läsare ser antagligen det, men några nya kanske är här och läser.

http://www.svd.se/naringsliv/investera/pension/det-betyder-den-sankta-prognosen-for-dig_7831604.svd

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*