Annons

Lite utopiskt drömmande

Jag önskar att skjutvapen som vi känner till dem idag aldrig hade uppfunnits.

Men vad hade funnits istället? Ingenting? Allt annat lika hade vi fortfarande haft stater, med ”ledare” som skulle vilja att deras undersåtar kunde döda andras undersåtar. Nånting skulle finnas. Slungvapen, tryckluftvapen, magnetvapen, ångdrivna vapen, vem vet. Utan explosionsdrivna vapen skulle något annat finnas för att döda människor på hundratals eller åtminstone tiotals meters avstånd.

En vacker dag skulle alla sorters skjutvapen kunna skrotas. Likaså slungvapen, kastvapen, tryckluftvapen osv.

Den dag vi alla är jämlikar och samarbete värderas högre än tvång. När inga gränser finns att skydda, när inga skatter finns att finansiera krig, när inga presidenter eller statsministrar finns att beordra försvarsministern att beordra generalen att beordra översten att beordra majoren (i vilken ordning de nu jobbar, osv ner till) att slutligen beordra soldaten att döda någon.

När kött odlas istället för att slaktas.

När pälsar bara är konstgjorda, eller från djur som dött i olyckor eller sjukdomar.

Utopiskt, visst. Men möjligt. Det enda som krävs är att tillräckligt många vill ha det så. Jag vill, vill inte du?

1 kommentar tillLite utopiskt drömmande

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*