Annons

Skattefusk med skattepengar….

Det här tycker jag är OTROLIGT roligt!

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1958338-landstinget-gjorde-riskabel-tagaffar

Skatteplaneringen är gjord av landstingens gemensamma inköpsbolag Transitio, som bland annat har köpt in tåg åt Tåg I Bergslagen. De inköpta tågen hyrs ut till investerare i USA för att sedan hyras in tillbaka till Sverige. Detta är en ren papperskonstruktion enbart för att kunna göra dubbla skatteavdrag i både Sverige och USA.

Denise Norström (S), landstingsråd, ser inga tveksamheter med den typen av skenaffärer, som numera är olagliga.
– När detta gjordes var det tillåtet. Men i dag skulle vi aldrig göra en sådan affär, säger hon.

Ett väldigt talande uttalande som visar exakt hur politikers moraliska kompass fungerar. Allt som är lagligt är okej, allt som inte är lagligt är inte okej. Ett fullkomligt idiotiskt sätt att resonera förstås, men så funkar det.

Notera också att det är en sosse som säger att ”skattefusk” (som det ofelbart hade kallats om det var ett ”privat företag” som gjort det) är helt okej!

Affären är dessutom väldigt riskfylld för landstingen som har gått i borgen för Transitio i avtalet med amerikanska investerare.

Om avtalet sägs upp tvingas landstingen betala skadestånd, varav landstinget i Västmanland då får betala 72 miljoner. Affären kom till i början av 2000-talet fast avtalen gäller ända fram till 2029.
– Vi är inte i ett läge där vi kan ta oss ur det, säger Denise Norström.

Fantastiskt komiskt.

Såna här gånger fylls jag av fascination, ja nästan beundran, över de som med en dåres envishet fortsätter att propagera för att vi måste ha stat och landsting och kommuner för att överhuvudtaget kunna fungera som människor…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*