Annons

Breaking news!!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/statsvetare-kan-bli-en-bortkastad-rost_7921050.svd

Dels är frågan vilket av partierna man ska lägga sin stödröst på om man vill ha en borgerlig regering, dels finns det en tvekan för att taktikrösta när partier börjar hamna under spärren eftersom det kan bli en bortkastad röst, säger Madestam.

Godmorgon!

En röst är en bortkastad röst. There, I said it. Din röst kommer med intill visshet gränsande sannolikhet att absolut inte ha någon som helst betydelse för valresultatet, oavsett vilket val! Förutom när du väljer saker åt dig själv, då är det viktigt för dig vad du väljer. Men i riksdagsvalet? Inget kunde vara mindre viktigt. Du kan göra något vettigare av tiden än att gå till vallokalen. Och är du en sån som gärna läser på och vill vara en ”informerad väljare” så är du ännu mer lurad. Dina timmar av läsande, lyssnande, funderande är helt bortkastade oavsett om du röstar på Socialdemokraterna, Moderaterna, Svenskarnas Parti, Kommunistiska partiet eller Klassiskt liberala partiet. Det finns bara en vinnare och din lapp i kuvertet gör ingen skillnad. Staten vinner. Oavsett vilka som fick flest röster.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*