Annons

Dagens visdomsord

Från ingen mindre än mig själv! ”Självgodhet är en dygd” som en klok man sa en gång.

 

Vill du bidra till att världen utvecklas och går framåt, sträva alltid efter att vara ovanlig. När alla är ovanliga, då ska du vara vanlig. Eller ovanlig på ett annat sätt. Ta på dig rollen som kontrastfärg. De flesta flyter bara med, men om just DU bestämmer dig för att vara ”motvalskärring” och allmänt ”konstig” så kommer alltid några att börja ifrågasätta sig själva. Och sånt leder till utveckling.

Jag kom att tänka på det idag under en promenad i ett område med gula radhus, där ett var grått. Hade alla hus i världen varit gula radhus så skulle det inte ifrågasättas av gemene man. Bygger man ett hus så gör man det till ett radhus och målar det gult, end of story. Det gråa huset sa ”fuck you” till alla andra hus. Det var punkaren, emotjejen, anarkisten, hippien. Det behövs ”gula hus” också, de som flyter med strömmen och bidrar med lite tröghet så att det inte går överstyr. Alla har sin roll. Och ingen kan vara det gråa huset i alla sammanhang, men alla borde försöka vara det ibland!

Våga vara det gråa huset!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*