Annons

Kommuner och teknik…

Överraskande nog har det inte blivit nån succé när Västerås kommun testade ”läsplattor” för politikerna. Eller rättare sagt, det uppfyllde ju det verkliga syftet, alltså att ge politikerna en gratis leksak som annars skulle kostat dem flera tusen. Så på det viset är det ju en smärre succé.

Däremot kan de inte göra det som utåt skulle framställas som huvudsyftet, dvs använda plattorna för att spara tid och papper genom att läsa alla handlingar där.

 

Hur de efter mer än ett halvår inte lyckats få till nåt slags system som automatgenererar PDFer och skickar till den politiker som ska läsa är ganska fascinerande. Det är inte direkt nån ny teknologi.

Men om vi tar ett djupt andetag och funderar på saken upptäcker vi följande:

De bästa IT-människorna söker sig till ”näringslivet”, framförallt Google. Det är där både pengar och arbetsglädje finns. De som sen blir över efter att alla privata arbetstillfällen har fyllts får nöja sig med att jobba åt kommunen.

 

Borde jag lägga ner en massa timmar på att försöka stoppa vansinnet? Ponera att jag skulle kunna lyckas om jag lägger (bara!) 20 timmar på att tjata på politiker, skriva insändare, skriva ”förslag från allmänheten” eller vad det nu heter osv. Att fixa surfplattor till alla politiker i kommunen kanske skulle kosta ett par miljoner på sin höjd. För min egen del sisådär 20 kronor. Värt 20 timmar? Politikerna som ska kämpa emot mig förlorar nästan 5000 kronor genom att behöva köpa sin leksak själv. Vem är mest motiverad?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*