Annons

Vansinnet i sverige…

Jag ska berätta en sann historia för er.

 

För 10 år sen var det en tjej och en kille som hade ett förhållande. Killen var 18 år och tjejen var 14 år. De gjorde som folk gör mest i den åldern. Det tyckte inte riksdagen att de borde göra. För det är fult, syndigt, och gör att änglarna fäller tårar som blir till regn (så gissar jag att Maria ”Pissmadame” Larsson resonerar). Regn vill vi ju inte ha. Och framförallt är det förbjudet. Tack vare ett gäng begåvningsmässiga stolpskott som huserade i riksdagen för några år sen (i mångt och mycket en identisk samling stolpskott som sitter där idag).

Nu, 10 år senare, har någon berättat för farbror polisen att de höll på med snusk på den tiden. Vem eller varför förtäljer inte historien, men det är egentligen oviktigt. Poängen är att någon gjorde det, och framförallt att åklagare, nämdemän och hela gänget har låtit hela det idiotiska fallet gå igenom hela vägen till fällande dom.

Slutresultatet är att killen tvingas till att betala tjejen 25 000 kronor, och stämplas som sexualbrottsling för resten av livet(?) vilket starkt begränsar hans karriärmöjligheter.

Hur kommer det sig att det inte finns någon som helst ”opinion” bland allmänheten mot lagarna om sexuellt utnyttjande och våldtäkt mot barn? För det finns väl ingen utanför domstolarna som tycker att det här är rimligt? Är det så att folk inte orkar bry sig för att det är ett nästintill omöjligt projekt att ändra en lag? Vad kan man göra? Nä, det är förstås lika bra att skita i det. Det rationella är att ägna sin tid och energi på viktigare saker. Men medan vi lägger energin på annat drabbas såna som ”killen” i historien av såna orimliga övergrepp (till skillnad från vad ”tjejen” utsattes för..) av det så kallade rättssystemet som inte har nåt med rättvisa att göra.

Det är sorgligt på alla sätt.

 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/doms-for-sex-med-14-arig-flicka_7892586.svd

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*