Annons

Ilska på cypern…

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/ilska-pa-cypern-det-ar-nya-maffia-on_8003744.svd

 

Cypern tänker alltså (kanske) göra en ”engångsstöld” av mellan 6,75% och 9,9% från alla cypriotiska bankkonton…

Några reaktioner på detta:

Jag är extremt arg. Jag har jobbat i så många år för att få ihop mina pengar och nu förlorar jag dem på order av holländare och tyskar, säger britt-cyprioten Andy Georgiou

Man brukar kalla Sicilien för maffia-ön. Men det är inte Sicilien, utan Cypern. Det här är inget annat än stöld, säger en icke namngiven pensionär

Runt om på nätet kallas förslaget för ”ren konfiskation”

Adonis Yingou i parlamentets minsta parti, De gröna, som kan bli tummen på vägen i omröstningen, sade att ”de har riktat en pistol mot vårt huvud”

 

Givetvis är det hyckleri på högsta nivå att motsätta sig den här skatten och samtidigt tycka att vanliga skatter är ok. Det är inte just den här skatten som är problemet, utan att den lilla grupp som kallar sig ”cyperns regering” tar sig rätten att ta pengar från människor som bor på cypern. Att cyprioterna inte har protesterat tidigare mot det är också en stor del av problemet.

Eftersom minst 90% av folk i allmänhet är för beskattning borde alltså 90% av de som är emot just den här skatten också vara för all annan beskattning, vilket gör det hela ganska komiskt att se. Jag misstänker att cyprioter är lite mer hetlevrade och mer benägna att ”göra nåt” än svenskar, så kanske blir det här ändå en droppe som får nån slags bägare att rinna över? Kommer statsföraktet i cypern stiga till en nivå som gör att folk börjar göra motstånd på olika sätt? Eller kommer de nöja sig med att gråta ut i media och knyta näven i fickan?

7 kommentarer tillIlska på cypern…

 • […] Bloggaren Grevad Lux uppmärksammade något intressant, att svensken blir väldigt upprörd över tvångsskatter på Cypern men inte har något emot dem i Sverige (som för tillfället är högst i världen), läs här: Ilska på cypern… […]

 • anti

  Niklas, du kan iaf välja vad du ska handla!

  Jag kan för allt i världen inte förstå att vissa inte ser skillnaden på ren konfiskering på sparat kapital och olika former av skatter som tillkommer genom någon form av politisk process som man i viss mån kan agera emot.

  • Hur ska man agera emot en skatt som nästan inga andra är emot då? Eller för den delen, en skatt som nästan alla är emot utom riksdagsledamöterna? De är ju inte representanter för folket som de vill ge sken av utan representanter för sig själva. Vad majoriteten tycker har ingen praktisk betydelse förrän nästa val, och de som då väljs in istället har med extrem sannolikhet precis samma egenintresse som styr.

   Tror du att du kan påverka riksdagsbeslut är du lurad! Tyvärr!

 • anti

  Är förvisso en väldans skillnad om man konfiskerar redan beskattade pengar som man satt in på ett bankkonto med en tro att det är dina pengar.
  En skatt som är demokratiskt beslutad har man iaf tid att agera mot, i värsta fall flytta.

 • Konstigt resonemang.
  Du menar att om man accepterar skatter generellt så kan man aldrig protestera mot en ny skatt som införs?

  • Kan och kan.. Klart man kan, men i mina ögon är det löjeväckande.

   De som är för skatter är det generellt för att ”skatter behövs för att vi ska ha sjukvård, skolor, vägar m.m.” och med det resonemanget borde det väl bara vara bra om staten tar ännu mer pengar eftersom de då (teoretiskt) kan fixa bättre sjukvård, bättre skolor, bättre vägar osv.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*