Annons

Kommunal IT-kompetens visar sig åter från sin bästa sida

Hudiksvalls kommun har haft ett öppet intranät, där de bland annat lagt ut en tidning som de prenumererar på

Kommunens personalchef Maria Larsson säger att de inte har varit medvetna om att intranätet inte var säkert och att de, så fort de fick kännedom om det, har försökt göra vad de kunde för att kontakta Google och få bort länkarna.

Det visar också hur finfint deras ”kundservice” fungerar…

Susanne Colliander, delägare i Proformia Hälsa, berättar att hon från början ville ha en dialog med Hudiksvalls kommun.

– Vi ville prata om hur de ser på saken, det handlar om insikten i vad de har gjort. Men vi har inte fått någon form av respons och då bestämde vi att nu skickar vi en faktura eftersom de inte vill prata med oss.

Det må vara som det är med ”intellectual property”, men när reglerna är som de är så är väl det minsta man kan begära att stat och kommun borde följa reglerna? Så jag hoppas att kommunen åker på att betala det här, om det måste tas i domstol. Eller att de frivilligt betalar för att de är klantarslen. 600 000 kr är iofs rätt mycket, men å andra sidan har det pågått sen 2009, så det är ju ingen liten grej direkt.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*