Annons

Litecoin

Jag har hört talas lite om Litecoin senaste tiden och kollade upp det lite mer nu. Tydligen är det väldigt likt bitcoin i stora drag, (programmet ser nästan exakt lika ut t.ex.) men med lite annorlunda ”tekniskt mumbo jumbo”. Vilket i praktiken betyder att det är enklare att ”gräva fram” Litecoins som amatör. Sen är den inbyggda inflationsspärren ungefär 84 miljoner coins istället för 21 miljoner som det är för Bitcoin.

Jag har iaf installerat klienten och börjat testa att ”mina” lite, vi får se hur det går. Ska troligen köpa några Litecoins också bara för kul. Kan ju lägga ett par hundralappar iaf. Skulle kännas alltför surt att missa ett eventuellt hundrafaldigat värde om 2-3 år om det skulle följa Bitcoin i spåren. Hur det kommer utvecklas vet ingen, men det jag vet helt säkert är att den som inte har en enda Litecoin går miste om en eventuell värdeökning.

http://litecoin.org/

5 kommentarer tillLitecoin

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*