- Creeper

Annons

Litecoin

Jag har hört talas lite om Litecoin senaste tiden och kollade upp det lite mer nu. Tydligen är det väldigt likt bitcoin i stora drag, (programmet ser nästan exakt lika ut t.ex.) men med lite annorlunda ”tekniskt mumbo jumbo”. Vilket i praktiken betyder att det är enklare att ”gräva fram” Litecoins som amatör. Sen är den inbyggda inflationsspärren ungefär 84 miljoner coins istället för 21 miljoner som det är för Bitcoin.

Jag har iaf installerat klienten och börjat testa att ”mina” lite, vi får se hur det går. Ska troligen köpa några Litecoins också bara för kul. Kan ju lägga ett par hundralappar iaf. Skulle kännas alltför surt att missa ett eventuellt hundrafaldigat värde om 2-3 år om det skulle följa Bitcoin i spåren. Hur det kommer utvecklas vet ingen, men det jag vet helt säkert är att den som inte har en enda Litecoin går miste om en eventuell värdeökning.

http://litecoin.org/

5 comments to Litecoin

 • Hoya

  Nu har jag handlat på mig lite Litecoins via btc-e.com, bara att överföra lite bitcoins till kontot du öppnat så är du igång! Annars så finns även vircurex.com där man kan trada med altcoins.
  Det känns lite som att bitcoin tåget har gått och det är läge att köpa på sig lite alternativa digitala valutor medans de är billiga.

  • Tack för tipset! Tog äntligen tag i saken och köpte på mig Litecoins för iaf knappt 400 kr ikväll. Inte mycket, men iaf något. Slipper känna mig som en total loser om de går upp 1000%.. 🙂

 • Hoya

  Var köper man Litecoins smidigast? Helst via en Bitcon överföring.

  • Skitbra fråga! Jag kom inte längre just då än att ladda ner och köra igång LC-klienten, så jag vet faktiskt inte var man kan köpa Litecoins.. Tyvärr.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*