Annons

Lördag

Lite lösa funderingar/tankar som jag vill få ur mig bara.

 

Vad tänker folk på som inte tänker så mycket som jag på att knäcka staten och såna saker? Lite fördomsfullt/nedsättande tänker jag mig att det är allsång på skansen, kändisbröllop och kanske fotboll/hockey/namethesport. Och varför inte? Det måste vara jätteskönt att tänka på sånt istället för att tänka på det jag tänker på. Och förmodligen lika produktivt.

 

Det är väl en glidande skala det där från att bara vara en kugge i maskineriet utan att veta det (eller utan att vara intresserad av att veta det, man faller in i ramen för ”det normala”, gillar det som folk gillar mest, tycker att visst finns det problem i världen (Fattigdom! Orättvisa! Krig!) men överlag är det helt ok ändå) till att se maskinen i sin helhet och försöka styra den åt det håll man vill, eller kanske hoppa av maskinen och bara se den snurra på…

De flesta har nog rätt bra koll på ungefär hur det funkar och vad deras roll är.

Jag vill tro att jag är ganska högt upp på den där skalan och ser i stort sett exakt hur det funkar, men utan nån direkt möjlighet att ta tag i styrspakarna. Så jag spelar min roll som kugghjul tillsvidare och försöker hitta nån bra väg ut.

Det slog mig idag att jag är en sån som skulle kunna skjuta folk eller smälla bomber om saker och ting bara hade varit lite annorlunda. Om jag hade gått och blivit nån slags ”molotov-anarkist” istället för ”bok-anarkist” t.ex. Jag faller definitivt in perfekt i mallen för såna typer. Ensamvarg med tendens till nördighet. Vad folk skulle kunna gotta sig i min blogg om jag gjorde nåt sånt! Flashback skulle göra kaos med den. Det skulle vara lite kul att se.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*