Annons

Öppet eller stängt?

Jag funderar på en sak.

Det här med att vara för människors frihet och emot tvångskollektivisering i form av stater, är det nåt man bör skylta med eller inte? Det finns förstås både för- och nackdelar. Att vara jätteöppen med det ”wear it on your sleeve” (anarkist-tröja eller t.o.m. tatuering t.ex., plus någorlunda välbesökt blogg eller så) innebär att det blir synligt för omgivningen, vilket KAN betyda att ”udda fåglar” känner sig mindre udda om de ser en (”oj, en till som är anarkist men i övrigt verkar normal, vad kul!”) och det vore förstås jättebra. Det kan också innebära enstaka jobbiga situationer med folk som ifrågasätter och vill diskutera när man kanske inte har lust med det. Fast ok, det här är sverige så nästan ingen skulle våga säga nåt…

Det jag kan se som fördel med att ”stänga igen”, då menar jag helt sluta diskutera saken med folk, och i mitt fall stänga ner bloggen (men kanske starta en ny anonymt) , är att det kanske är enklare att ”flyga under radarn” och successivt flytta allt mer av sitt liv utanför statens ramar. Men å andra sidan kanske det är sjukt självglorifierande att tro att en vanlig simpel människa, om än öppen anarkist, drar till sig någon uppmärksamhet från myndigheter?

3 kommentarer tillÖppet eller stängt?

 • Foliehatten

  ”Men å andra sidan kanske det är sjukt självglorifierande att tro att en vanlig simpel människa, om än öppen anarkist, drar till sig någon uppmärksamhet från myndigheter?”

  Uppenbarligen inte: http://gnuheter.com/creeper/site/blogg.grevadlux.com 😉

 • Fishbone Mash

  Det finns ju annars ett mellanting; att inte gå runt som en levande reklampelare med ormtatueringar och en ny svartgul utstyrsel varje dag, samtidigt som man inte går hela vägen åt det andra hållet och börjar hålla allting inom sig.

  Man kan helt enkelt försöka att hålla politiken på en lagom nivå, som med din blogg, och kanske inte diskutera politik med folk som inte själva har tagit initiativet. Om någon frågar dig om politik, var rak i ryggen och säg vad du tycker, men försök inte ”sälja” libertarianismen. Vill de veta mer så frågar de mer. Folk kommer förmodligen bara att se dig som en intellektuell person som ”kanske tänker för mycket”, vilket inte behöver vara något dåligt, om de inte råkar hålla med dig.

  Om folk ser dig som en schysst person med huvudet på skaft, så inser de förhoppningsvis att det måste finnas en bra anledning till att du har så ”konstiga” åsikter, eftersom du uppenbarligen inte bara är en misantrop som vill andra illa. Och har du tur så kommer de att med ett öppet sinne försöka förstå dina idéer, och då är mycket vunnet!

  Nåväl, bara mina tankar om detta! Det här är iaf approachen jag försöker ta 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*