Annons

LSD som medicin – den första vetenskapliga undersökningen på många år!

Något fantastiskt intressant har hänt i tysthet i Schweiz under de senaste åren!

LSD har använts i ett experiment för att se om det (i kombination med samtalsterapi) kan lindra ångest hos personer som diagnostiserats med dödliga sjukdomar. Studien är väldigt liten men resultaten är lovande, och författarna förespråkar att större studier genomförs.

Det är första gången på över 40 år som man gjort en studie där LSD använts i psykoterapeutiskt syfte. (Att det säkerligen använts av tusentals personer i just psykoterapeutiskt syfte ”under radarn” genom åren är en annan femma.)

Hela artikeln kan läsas här: http://journals.lww.com/jonmd/Documents/90000000.0-00001.pdf

 

Otroligt goda nyheter och vi får hoppas att det leder till mer forskning och att möjligtvis attityderna mjuknar från statligt håll mot denna fascinerande substans. Ja, inte i Sverige förstås, men kanske i något land som till äventyrs baserar sin narkotikapolitik på vetenskaplig grund istället för religiös eller semi-religiös tro.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*