Annons

Sverigedemokraterna

Jag brukar ibland störa mig på folks dumma ”hoppa-på-tåget-mentalitet” där t.ex. sverigedemokraterna utmålas som en hårsmån bättre än tyska nationalsocialister på 30-talet, medan övriga riksdagspartier är såååå bra.

Bland annat är det i stort sett fastslaget i mainstreammedia att ”SD är rasister”.

Hur många har läst SDs ”Principprogram”?

Jag skummade just igenom det av ren nyfikenhet, och sökte dessutom efter ordet ”ras”. Det enda intressanta som kom fram var det här:

Sverigedemokraternas nationalism är öppen och ickerasistisk. Eftersom vi definierar nationen i termer av kultur, språk, identitet och lojalitet, och inte i termer av historisk nationstillhörighet eller genetisk grupptillhörighet, så är vår nationella gemenskap öppen även för människor med bakgrund i andra nationer.

De säger alltså klart och tydligt att ”genetisk grupptillhörighet” (vi kan väl vara överens om att det är det ”ras-tänkare” menar med ”ras”?) inte är en faktor i deras nationalism. Nationalism är ett piss och skit i vilket fall som helst, och leder till en väldig massa problem, bråk och ond bråd död, men nationalism i någon form är väl en del av ALLA riksdagspartiers ideologiska grund? De baseras ju alla på att det ska finnas ett ”sverige” och att de ska vara med och bestämma över människorna i ”sverige”. Inget sverige, ingen riksdag, inga partier…

”Men det är ju underförstått! Det är klart att de inte säger själva att de är rasister, men det FATTAR man ju att de är! Det MÄRKS ju! De har ju SVERIGE i namnet! De tycker ju att det är FÖR MYCKET invandring!”

Ja, okej.. Du idiotförklarade just dig själv med den logikkedjan, sååå.. grattis. Det går att tycka att det är för mycket invandring av rent praktiska skäl, utan att vara ett dugg rasist. Helt möjligt faktiskt. Tro’t eller ej.

En annan intressant sak (dock utanför ”ras”-sökningen) är följande:

Sverigedemokraterna motsätter sig inte invandring, men menar att invandringen måste hållas på en sådan nivå och vara av en sådan karaktär att den inte utgör ett hot mot vår nationella identitet eller mot vårt lands välfärd och trygghet.

Bortsett från dravlet om ”vår nationella identitet” är det principiellt exakt samma inställning som alla andra riksdagspartier har! Resultatet blir i stort sett detsamma, dvs människor stoppas från att komma in i landet, eller – värre – skickas tillbaks dit de kom ifrån efter flera år i sverige.

Jag stör mig på folk som ser en öppen dörr och inte kan låta bli att sparka in den… Att tycka illa om sverigedemokraterna är förmodligen en av de 5 ENKLASTE åsikterna man kan ha idag. Din kommentar om att ”SD är rasister” behövs helt enkelt inte. Det är redan sagt! Och det stämde lika bra/dåligt (vissa, för att inte säga många, medlemmar i sverigedemokraterna är säkerligen rasister, men partiet Sverigedemokraterna är uppenbarligen inte rasistiskt. Ordet ras nämns inte en enda gång i hela principprogrammet!) när de första 3 000 000 människorna sa det, som det gör om du säger det nu…

 

Jag överväger ofta att rösta på SD i höst, enbart för komiken när alla andra partier och media vrålar katastrof. Med största säkerhet kommer jag dock hålla fast vid min plan, att inte rösta alls.

1 kommentar tillSverigedemokraterna

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*