Annons

Trafikverket leker planekonomi

I de fall där utrymmet på spåren inte räcker till ska Trafikverket prioritera den tågtrafik som bedöms ge störst samhällsekonomisk nytta. Detta arbete görs utifrån en komplicerad modell. Modellen håller på att utvecklas sedan förra året då det för första gången blev riktigt trångt på vissa av de svenska järnvägsspåren.

Uppenbarligen har inte nån på trafikverket (åtminstone inte bland de som bestämmer) hört talas om kalkyleringsproblemet.

Att nån (eller jättemånga tillsammans för den delen, eller en superdator) skulle kunna räkna ut vilka tåglinjer som behövs är skrattretande… Speciellt när man slänger in ett sånt nonsensord som ”samhällsekonomisk nytta”… Definiera det den som kan.

Jag håller förresten på att avveckla mitt facebook-konto, så förhoppningsvis blir det mer bloggande framöver! Från och med 1 juni ska jag bara ha ett konto för att sköta mina ”sidor”. Anledningen är framförallt att facebook stjäl en massa tid (eller snarare: jag lägger en massa tid på facebook, helt frivilligt, men önskar ofta att jag la mindre tid på det) men också till stor del på att jag känner mig för ”synlig” där. Allt jag skriver sparas ju nånstans, och det är lite obehagligt.

http://www.dn.se/ekonomi/annu-trangre-pa-sparen-mellan-stockholm-och-goteborg/

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*