Annons

Äntligen har min hemby fått…

… en egen tråd på Flashback! 🙂

https://www.flashback.org/t2387946

 

Jag fäller nästan en tår av lokalpatriotisk stolthet!

 

Och jag hoppas att det blir ett lyckat projekt. Risken är tyvärr att det blir allt annat än lyckat, p.g.a. ett par saker.

  1. De som kommer bo där flyttar inte till Alfta av helt fri vilja (visst, de väljer det hellre än att bo kvar i t.ex. Syrien, men intelligenta läsare förstår nog hur jag menar).
  2. Många i Alfta har en allt annat än öppen inställning till omvärlden och dess människor. Något de förmodligen delar med de flesta andra i världen som väljer att bo kvar i sin lilla hemby mitt ute i ingenstans. Negativ inställning från början är aldrig ett recept på framgång.
  3. Både de (snart) nyinflyttade och Alftaborna kommer förmodligen bli lite konfunderade när Alfta plötsligt har en andel ”icke-svenskfödda” (t.o.m. icke-svensktalande) på 10%. Upp från kanske 1%. Under hela min grundskoletid fanns det mig veterligen inte mer än 20 personer i Alfta som var födda i ett ”icke-nordiskt” land. En handfull familjer.

Det här är upplagt för konflikt. Men vi får väl se hur det går. Förhoppningsvis gör Alftaborna sitt bästa för att vara öppensinnade samtidigt som flyktingarna beter sig exemplariskt.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*