Annons

Cannabisbaserad medicin mot epilepsi

Rapport från en studie som presenteras idag.

Just i detta nu grämer jag mig otroligt mycket över att jag fortfarande inte köpt aktier i GW Pharmaceuticals…

 

Hur som helst, resultatet av studien visar att 15 % blivit helt fria från epilepsianfall (skitstor andel ju!)  efter 12 veckors behandling med Epidiolex, en medicin vars aktiva substans är cannabidiol (CBD), från cannabisplantan. 41 % av personerna i studien minskade antalet anfall med minst 70 %. I genomsnitt minskade anfallen med 44 %.

 

Samtidigt sitter Maria Larsson på sitt kontor och tänker ”det där med att cannabis skulle kunna ha medicinska effekter är det minsann bara ett gäng övervintrade haschtomtar som försöker lura i folk! Tur att jag vet bättre! Det är bara knark och knark är dåligt! För det hör man ju på ordet! ’KNARK’! Låter fullkomligt livsfarligt! Åh, vad gott det här vinet var förresten, jag måste köpa en till flaska på väg hem sen. Oj, undrar om jag luktar alkohol nu? Jag hoppas att jag inte möter Hägglund på väg ut, det vore pinsamt. Men vad tusan, en god kristdemokrat måste väl få unna sig lite rödvin på arbetstid ibland. Det är trots allt nästan som att dricka jesu blod. Kanske ser jag nån äcklig knarkare utanför systemet som jag kan trampa klacken i mellangärdet på, det vore fint så här veckan före midsommar. Åh, justja, midsommar på fredag, rackarns vad jag ska dricka nubbe då! Krist hit och krist dit, mest är jag ändå demokrat. Och som demokrat är det klart jag får bli riktigt himla vrålfull nån gång per år. Vad tänkte jag på nu igen..? Justja, det där med att knark skulle kunna vara medicin, hahaha! Fånigt värre!”

 

Jag tycker genuint illa om Maria Larsson.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*