Annons

Fantasi om att försvinna

Jag vet inte om jag är jättekonstig och ovanlig eller om det här är nåt normalt, men jag tänker ibland (mer förr än nu) på hur man på bästa sätt fejkar sin död och försvinner för att starta ett nytt liv nånstans. Eller bara försvinner utan att låtsas dö, det beror ju lite på vilka omständigheter som gör att man vill försvinna. Det är förstås lättare att försvinna om folk tror att man är död.

 

Nu ikväll fick den här nyheten mig att tänka på det. Nu är verkligheten säkert betydligt mer tragiskt än så, men det här med att anlita ett ”vittne” som säger att man simmade tillsammans när man plötsligt försvann, det vore ju ett jättebra sätt! Bättre på en strand med starka strömmar i t.ex. stilla havet än i en liten svensk tjärn förstås, men själva konceptet. Om ingen hör nåt från en och alla (utom ”vittnet”, och där har vi en potentiellt svag länk eftersom sannolikheten att en hemlighet avslöjas förmodligen stiger ungefär exponentiellt i relation till hur många som känner till den) tror att man har drunknat så lär ingen leta. Och om de letar vet de inte var de ska leta förutom där man ”försvann”. Med lite planering (flyktväg) kan det bli en succé.

Jag lägger den i högen av ”försvinna-planer”. 🙂

 

Genom åren har jag också fantiserat ihop en massa avancerade rån och mord, men ännu ej genomfört något. Jag är nog för ”frisk” för det.

 

Har ni läsare några spännande planer att dela med er av, eller kan ni iaf bekräfta att fler tänker som jag? 🙂

2 kommentarer tillFantasi om att försvinna

 • Hm, kan inte minnas att jag haft några tankar på att göra något sådant. Däremot brukade jag fantisera om att världen bara är en dröm som det skulle vara skönt att vakna upp ifrån.

  • Fast tänk om det är en bra dröm och ”verkligheten” är mycket sämre?

   🙂

   Haha! Vilken kul tanke förresten! Jag har för mig att jag tänkte nåt liknande ibland när jag var yngre, att det senaste året kanske bara var en dröm och att jag snart kan vakna och bli tvungen att leva om ett helt år, och att det skulle vara tråkigt. 🙂 Kanske är det i en dröm jag skriver det här, och om ett tag vaknar jag och är 11 år eller nåt. Hela mina senaste 16 år kan vara en dröm. Det går ju inte att veta HELT säkert. Fast förmodligen är det ”på riktigt” i den mening vi normalt sett menar.

   Sen kan man ju fråga sig vad ”på riktigt” egentligen betyder.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*