Annons

Podcast-idé

Resultatet från omröstningen är ju överväldigande hittills (litet urval, skitsamma) så jag håller som bäst på att fundera på vad jag skulle kunna ha för upplägg på en eventuell/trolig framtida podcast.

Att göra den tillsammans med någon känns uteslutet eftersom jag inte vill bli beroende av någon annan, eller för den delen göra nån annan beroende av mig. Det är minst dubbelt så svårt för två personer att få tid att sätta av 30-60 minuter för podcast-inspelning varje vecka än för en ensam person.

Däremot har jag gärna med nån ”gäst” varje gång, men olika människor då. För att få lite dynamik och göra det roligare att lyssna på.

Vad ska man prata om då? En av mina absoluta favoritpodcasts (enskilda avsnitt) är det här: Nick Ryders första egna avsnitt av Puke and the Gang. Men nu är han ett komiskt geni och gillar att berätta om sig själv och vad han har gjort, och jag känner mig inte riktigt så. Jag är visserligen ett komiskt geni, men bara i bekväma situationer. Att sitta för mig själv och prata till ett antal okända människor är inte en sådan.

Så, jag behöver nåt att prata om… Och ikväll kom jag på nåt!

Jag skulle kunna göra en podcast vars grundsyfte är att sammanfatta veckans inlägg här på bloggen! Då har jag nåt att prata om, även om jag inte kommer på nåt annat. Och om jag kommer på nåt mer att prata om, great. Det skulle kunna ge värde även för dem som redan läst alla inlägg, eftersom jag skulle ha tänkt igenom allt flera dagar längre än när jag först skrev det och skulle kunna/orka gå in på saker djupare än jag orkar eller hinner när jag först skriver om det.

Vad tycker ni om det?

Det skulle kunna ge åtminstone 10-15 minuter ”garanterad tid” per vecka och eventuellt ett antal minuter icke-blogg-relaterat. Jag tänker mig att en lagom längd per avsnitt är 20-40 minuter. Själv gillar jag längre podcasts (varje mp3-spelare har mig veterligen en pausknapp), men det känns onödigt att utlova nåt mer.

Vill du vara med, så säg till! kontakt@grevadlux.com är din nyckel till podcast-fame. Har du stämband kan du få vara med åtminstone en gång. 🙂

Överväger också ett ”öppet” format där alla som vill får vara med via Skype vid en bestämd tid varje vecka. Stor risk för att det blir skit dock. Vi får se.

PS. Lite ändrat färgschema och nya typsnitt. Fint va? 😀

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*