Annons

Skatteverket och rimlighet

Glömde lämna in min momsdeklaration för Swexotic januari-mars i år. Det skulle gjorts före 12 maj.

 

Fick hem brev idag med förseningsavgift som de vill ha. 500 kr. Från ett företag som den aktuella perioden hade en omsättning på 361 kronor och en vinst på ungefär 0 kr.

Från ett företag som under 2013 omsatte 800 kronor på 10 månader.

För en månads försening av en fjantig liten deklaration.

 

Skatteverket kommer ofta in hit och läser, så jag hoppas de gör det också den här gången. Jag tycker nämligen att det är ganska orimligt att jag måste betala lika mycket för en försenad momsdeklaration som t.ex. Ica eller McDonalds. För dem vore det en bråkdel av en promille av deras kvartalsomsättning. För mig är det 139% av kvartalsomsättningen.

 

Kanske kan sägas vara rena definitionen av orimligt?

 

Jag har självklart bestridit avgiften, men om ni trodde skatteverket gjorde nånting enkelt för sina kunder offer så tror ni fel. ”Om du har invändningar med anledning av det övervägda beslutet kontaktar du Skatteverket skriftligen.” Mail är skriftligen, eller hur? Jag har skickat ett mail, så får vi väl se om de hinner läsa det. Vi får se hur långt jag orkar dra det här också. Jag har ingen lust att drabbas av nån slags kronofogde eller ens betalningsanmärkning, men det vore NÄSTAN värt det för att inte ge SKV ett rött öre. Hmmm, om jag skulle starta aktiebolag för firman (overkill med omsättning på 1000 kr per år, japp) så borde inte kronofogden kunna beslagta min privata egendom, eller hur? Men å andra sidan har jag ju redan hunnit få den här skulden på mig själv personligen så det är väl för sent nu.

1 kommentar tillSkatteverket och rimlighet

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*