Annons

Tyskarna kan också!

Niklas Lag™©® (stora byggprojekt som görs för skattepengar kommer generellt sett att bli minst 50% dyrare än den ursprungliga kalkylen säger) gäller uppenbarligen inte bara i Sverige utan även internationellt!

 

http://www.dn.se/ekonomi/skandalflygplatsen-blir-dubbelt-sa-dyr/

 

Här överträffades Niklas Lag™©® dessutom rejält. Förutsatt att dagens gissning visar sig stämma (mot alla odds) blir slutsumman alltså 5,4 miljarder EUR, jämfört med det från början beräknade 2,2 miljarder EUR. En ökning med 145 %.

En trend jag har lagt märke till är att man ofta från ”ansvarigt” (ingen har ansvar) håll konstaterar att ”projektet växte hela tiden i omfattning”, vilket väl måste innebära att en stor andel (nästan alla, kanske faktiskt alla) som jobbar med offentlig upphandling är inkompetenta på så vis att de inte klarar av att definiera ett projekt med tydliga avgränsningar för vad som ska göras och vad som inte ska göras.

Kan det bero på att de duktiga inköparna (eller vad det nu är för titel på såna där typer) hamnar hos Ikea, ABB, Coca Cola och andra företag som faktiskt har en ambition att inte spendera mer pengar än nödvändigt? Jag lutar åt att det kan vara förklaringen.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*