Annons

Skademinimering

Efter fem dagar av i stort sett internetmörker jobbar jag ikapp ikväll och snubblade över den här tråden på Flashback. (Expressen)

 

I ett optimalt (eller bara rimligt) samhälle skulle en sån händelse leda till ungefär följande agerande:

  1. Omedelbar analys av de dödas blod och eventuella piller/pulver de intagit under kvällen.
  2. Försiktig och korrekt information från polisen via nyhetsmedia om exakt vad de tagit, hur det såg ut, var de köpt det, vad det faktiskt innehöll, hur (om möjligt) man doserar den faktiska drogen på ett säkert sätt.

 

Istället har vi i den bistra verkligheten av idag det här:

  1. Skrämselpropaganda om hur farligt det är med knark av alla sorter. (Speciellt sånt man köper via internet..)
  2. Eventuellt en halvdan analys av innehållet i deras piller samt obduktion av kropparna.
  3. Möjligen intern information bland polisen om att såna där piller kan finnas i omlopp i staden. Ingenting till allmänheten utom möjligen för den som känner nån polis och lyckas luska fram vad de kom fram till, eller kvalificerade gissningar på Flashback.

 

Hur dagens metod skulle kunna leda till färre dödsfall i framtiden är minst sagt otydligt.

 

 

Och som vanligt är det ingen som överhuvudtaget berör grundproblemet, dvs att gamla beprövade droger där det är allmänt känt VAD det är och HUR man doserar på ett säkert sätt är förbjudna medan många nya och svårdoserade droger är lagliga och därmed mer lockande. Svenska ungdomar är mer rädda för polisen än för döden. Så borde det väl inte vara?

1 kommentar tillSkademinimering

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*