Annons

Ett litet tankeexperiment (om E-cigaretter)

Låtsas att alla världens rökare i ett trollslag bytte ut sina brinnande cigaretter mot e-cigaretter.

Hur många kg tjära och skit skulle hålla sig utanför mänskliga lungor dagen efter? Hur många skulle dö i bränder startade av ”sängrökning” de kommande åren? Hur många bränder ö.h.t. inomhus eller ute i naturen skulle startas av fimpar? Hur mycket sjukdom, lidande och resursförbrukning skulle sparas?

Samtliga punkter uppenbarligen helt ointressanta för såväl WHO som Läkemedelsverket, m.fl…

”Det finns inte tillräckligt mycket forskning” och ”det är oreglerat så vi vet inte vad som finns i rökvätskan” är några argument jag sett. Nähä. Men då kanske det är hög tid att börja forska på skiten?! Och om man bara kan undvika någon enstaka brand och hålla några enstaka gram tjära utanför folks lungor, kanske det kan vara värt risken, SPECIELLT när de som tar risken gör det helt frivilligt?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*