Annons

Pissed off

Nu är jag riktigt arg. Så där som förr i tiden.

EU tar drygt en miljard kronor, av DINA och MINA pengar, och ger till bönder för att de ska förstöra grönsaker och frukt!

Skulle nån skriva en novell om det för 25 år sen skulle den sågas för att vara för otrovärdig… Verkligheten överträffar nästan alltid dikten när det gäller hur idiotiskt politiska organisationer kan agera.

Men vem bryr sig? Nästan ingen va? Bara nördiga frihetstomtar va? Bara såna som hatar skatter och därmed hatar fattiga människor va? Alla andra tycker väl att det är finemang att förstöra mat hellre än att göra den billigare? Eller?

Självklart tycker ingen (förutom politiker och statliga tjänstemän) att det är en bra idé. Förmodligen tycker frukt- och grönsaksodlarna att det är exakt lika idiotiskt som jag tycker. Fast vem tackar nej till att få en massa pengar istället för mycket mindre pengar? Det vore irrationellt. Alltså protesterar de inte.

Alla vi andra, vanliga, människor, vi förstår att vi inte kan göra något åt saken. Vi förstår att vi är helt maktlösa. Vi förstår att vår lilla röst är så fullkomligt värdelös och ointressant att det rationella är att helt enkelt titta bort. Ny säsong av Idol på gång! Mycket skönare att tänka på. Där har ens röst åtminstone en realistisk chans att faktiskt påverka skeendet. Kanske. Om rösterna faktiskt räknas eller om allt bestäms av nån producent vet vi inte. Och samma sak är det ju ärligt talat med EU-val, riksdagsval o.s.v… Hur som helst är Idol säkerligen roligare att titta på än en rapport om att miljarder läggs på att förstöra frukt och grönsaker.

Förmodligen sker det här förträngandet undermedvetet.

 

Dum som jag är kokar jag just nu av ilska. Värdelöst slöseri med energi…

2 kommentarer tillPissed off

 • Ah, du får inte glömma att det här har de gjort åtminstone sedan 1930-talet, då president Roosevelt började med att se till att döda några miljoner grisar och hur många hektar åkersmark:

  ”During the early years of the Depression, livestock prices dropped disastrously. Officials with the New Deal believed prices were down because farmers were still producing too many commodities like hogs and cotton. The solution proposed in the Agricultural Adjustment Act of 1933 was to reduce the supply.

  So, in the late spring of 1933, the federal government carried out ”emergency livestock reductions.” In Nebraska, the government bought about 470,000 cattle and 438,000 pigs. Nationwide, six million hogs were purchased from desperate farmers. In the South, one million farmers were paid to plow under 10.4 million acres of cotton.

  The hogs and cattle were simply killed. In Nebraska, thousands were shot and buried in deep pits. Farmers hated to sell their herds, but they had no choice. The federal buy-out saved many farmers from bankruptcy, and AAA payments became the chief source of income for many that year.”
  http://www.livinghistoryfarm.org/farminginthe30s/crops_17.html

  Numera så brukar de dock inte förstöra grejerna, då politikerna har blivit smartare. Nu så betalar de bönderna att inte producera det från första början! 😀

  Fast det fungerar ju inte alltid. EU betalar ju fiskare för att döda viss fisk och de stödköper (för att hålla uppe priserna) livsmedel som ibland bara ruttnar bort i lagerlokaler (smörberg kallades det på 80-talet, som ibland kommer tillbaka).

  Varför bryr sig inte folket? Varför är det bara fyrtiotusen människor som gillar Slöseriombudsmannen på facebook? Troligtvis det att folk inte tror sig ha makt att förändra – inget parti vill konstigt nog profilera sig som att gå emot slöseri, för alla partier sysslar med det. Det kan vara att det inte är tillräckligt många som får höra talas om det – att det är en våg som sprider sig just nu? Inte alla mina vänner på facebook gillar slöseriombudsmannen, konstigt nog!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*