Annons

Oroande rykten om Länsförsäkringar

Jag läste detta idag, och blev lite nervös. Jag har nämligen ingen lust att byta bank. Genom LFs ”helkund”-koncept sparar jag drygt 2000 kr per år på mina försäkringar jämfört med konkurrenterna, och det är inte småpengar. Blotta tanken på att kasta bort en sån deal svider i hjärtat på en snåljåp som mig!

Men OM det är så att Länsförsäkringar faktiskt har avslutat privatkunders konton enbart för att de köpt bitcoins för sina pengar ser jag ingen annan utväg…

Förhoppningsvis är just den delen av historien en sanning med modifikation… Att de stänger ner Goobits företagskonto har jag en smula större förståelse för. Ingen annan bank verkar ha velat ta i det med tång, så att kräva att LF gör det vore lite mycket begärt. Tyvärr är nog risken att bankerna kommer gå statens (och sitt eget) ärende och motarbeta bitcoins så mycket det går…

[UPPDATERING 6/9 2014]

Jag har fått besked från Länsförsäkringar om att jag som privatperson inte behöver oroa mig, men jag ser det som en ganska klen tröst.. Men som jag ser det är inget alternativ bättre i dagsläget.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*