Annons

Skattesvinen

[Tillägg 22/10: Så här med nån dags perspektiv på det hela måste jag säga att jag överreagerat en smula. Man behöver inte bli ohyfsad bara för att man blir behandlad som någons egendom.]

Sagan går mot sitt slut.

Jag har idag fått nåt som kallas ”Obligatoriskt omprövningsbeslut”, där en paragrafryttare vid namn Karolina Lundqvist (010-572 32 16, karolina.lundqvist@skatteverket.se) har gjort sin behjärtansvärda plikt för kungen och landet och beslutat att inte ändra det tidigare beslutet. Denna gång faktiskt en lite mer detaljerad motivering, men med samma sketna grundargument som bottnar i ”vi tycker du ska betala, så fuck you. Böj dig fram nu så pappa staten kommer åt ordentligt.”

Nu har tre olika byråkratgrisar (som säkert är fina personer privat men ärkesuggor i yrkeslivet (alla tre kvinnor – slump? Jag vet inte)) ägnat tid och energi åt mitt ärende så jag väljer att räkna med att jag kostat skatteverket mer än 500 kronor vid det här laget, och alltså på nåt sjukt sätt går ur striden som ”minst förlorare” i kronor räknat. Ja, jag är förstås minst förlorare på nästan alla sätt, eftersom jag har ett renare samvete och förmodligen en finare inställning till livet än dessa människor.

Skulle nån av mina kära läsare vara sugen på att chippa in är det välkommet. I grunden beror ju hela historien på min egen idiotiska klantighet, så för den sakens skull förtjänar jag verkligen ingenting, men jag har åtminstone gjort nåt lite roligare av det än att bara knyta näven i fickan och betala som säkert nästan alla gör. Motsvarande 1-10 kr kanske det kan vara värt åtminstone? 😀

Bitcoins mottages tacksamt isåfall:

16DwJUSYn49YnqJEahxXw371nNRpVB7rzy 

btcinsamling

 

Jag skulle vilja se skatteverket försöka ta mina bitcoins! 😀

 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*