Annons

Vacker civil olydnad i ett icke-vackert sammanhang

Heroinmissbruk lär inte vara nån dans på rosor. Min enda inblick i det är via Flashback och nån enstaka film (inte dokumentärer) men jag tror att de flesta av er kan köpa den förutfattade åsikten.

En av de allra sämsta delarna av en redan dålig tillvaro är risken att dö av en överdos. Det finns ett (tydligen) bra sätt att rädda en överdoserande person, nämligen nåt som heter Naloxon. I vissa länder delas det ut till heroinister, och det får väl ses som ”det minsta man kan begära” vad gäller skademinimering. Så icke i Sverige förstås, för här är drogbrukare mindre värda människor och missbrukare inte ens människor utan just missbrukare/narkomaner/pundare som inte borde få leva.

Nu ska dock Svenska Brukarföreningen ägna sig åt lite fin civil olydnad. De ska nämligen dela ut Naloxon till dem som behöver det. Antagligen kommer de få göra det ostört trots att det är olagligt, vi får åtminstone hoppas det.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*