Annons

CIA’s tortyrmetoder

Jag höll nyss på att tappa hakan av dumslaget jag fick i skallen av att läsa följande:

Att rapporten släpps, trots sitt potentiellt farliga innehåll, beror på att det amerikanska folket ska göras medvetet om vad som hände så att det aldrig händer igen. Detta enligt ordföranden i senatens underrättelsekommitté, Dianne Feinstein.

 

Som att det skulle spela nån roll att amerikanska folket vet vad som har gjorts tidigare? Konstigaste logik jag sett hittills den här veckan åtminstone…

3 kommentarer tillCIA’s tortyrmetoder

  • Det låter ju rimligt. För, givet att om man inte känner till sin historia så är man dömd att upprepa den, så borde ju det innebära att den som känner till sin historia är mindre benägen att upprepa den.

    • Visst, OM det nu vore så att det amerikanska folket i stort hade något som helst inflytande på CIAs förhörsmetoder. De som låg bakom tortyren visste säkert redan att sånt hade gjorts förr och att det var dåligt även då. Samma sak kommer det vara med de som torterar i framtiden.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*