Annons

Emgoldex kontra vanligt hederligt guld

Av förekommen anledning vill jag göra ett litet uttalande som förhoppningsvis några hittar i sitt sökande efter information om Emgoldex, som nu verkar ha tippat över kanten och börjat rulla likt en lavin genom medierna.

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/sa-funkar-guldpyramidspelet-som-lurar-gavle-och-sandvikenbor

http://www.gd.se/gastrikland/sandviken/muhrens-guldjakt-polisanmald

http://www.expressen.se/sport/bandyhjalten-insyltad-i-misstankt-guldbluff/

 

Jag kom först att upptäcka emgoldex nån gång under hösten. Det var uppenbart redan från början att det var ett pyramidspel… Eller om inte renrasigt pyramidspel åtminstone en fruktansvärt onödig metod för att investera i fysiskt guld. Det gäller nämligen att hålla isär begreppen här…

Att investera i guld är med största sannolikhet en väldigt bra idé! Inte för mycket, men åtminstone en del av sina besparingar bör alla ha i guld tycker jag, eller silver, inte så noga vilket av dem. Detta av en väldigt enkel anledning, nämligen att guld och silver behållit sitt värde väldigt bra åtminstone de senaste hundra åren eller så. Detta medan alla vanliga valutor oundvikligen förlorar sitt värde över tid. Att ha sina pengar i ett vanligt sparkonto idag är rena vansinnet. Man kan lika gärna elda upp pengarna, en sedel då och då. Så för all del, köp lite guld, det är förmodligen klokt!

Men gör det inte genom ett pyramidspel.

Det finns gott om seriösa ställen att köpa guld där du får guldet hem till dig inom några dagar, utan att vänta på att ca 60 andra personer hoppar på tåget för att du ska få ut ditt guld…

Några exempel, varav ingen betalar mig för att nämna dem, är Liberty Silver (som jag själv är stamkund hos) och Tavex. Även på Tradera brukar man kunna hitta både guld och silver, men får förstås vara lite mer rädd för förfalskningar.

 

Så sammanfattningsvis: köp guld och/eller silver! Men köp det inte från Emgoldex eller liknande organisationer som kräver att du ”värvar folk”… Förresten, köp aldrig något från såna organisationer.

3 kommentarer tillEmgoldex kontra vanligt hederligt guld

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*