Annons

Experiment

Tydligen har det, mot all rimlighet, visat sig att det kan finnas problem med att staten delar ut stora summor pengar till diverse företag på ganska lösa grunder.

http://www.dn.se/ekonomi/flera-atalas-for-fusk-med-nystartsjobb/

 

Skämt åsido, det är väl ganska uppenbart för alla utom möjligen byråkrater och politiker att det kommer fuskas stort när man inför såna saker? Stora pengar + liten risk.

Och utöver risken för att företag saltar rapporteringen av sin egen verksamhet kommer också en inte obetydlig risk för att byråkrater erbjuds tillräckligt mycket för att acceptera mutor. För möjligheten till miljoner extra inkomst under några år kan säkert många vara villiga att offra 100 tkr eller så på att köpa sig en byråkrat, och 100 tkr på ett bräde kan förmodligen kännas rätt lockande även för den mest inbitne patriotiske statsälskaren.

 

Ett enkelt och billigt sätt att lösa problemet är att lägga ner hela nystartsjobb-grejen och t.ex. använda pengarna till sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag istället…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*