Annons

Slut.

Som ni sett har det blivit allt mindre skrivet här de senaste månaderna. Detta har en naturlig anledning. Jag har spenderat mycket tid på grubblerier och på att ”växa upp”. Jag är 28 år och har kommit till insikt med att jag är för gammal för att vara ”anarkist”. Sånt hör barndomen till. Jag har varit barnslig längre än många, och det skäms jag lite över idag, även om jag ser det som att det var en fas jag var tvungen att gå igenom. Där och då tänkte jag att folk var dumma när de sa att ”till slut kommer du växa upp och inse att staten behövs”, men så här med facit i hand hade de ju helt rätt. Det var svårt att tänka sig för nåt år sen, eller bara för några månader sen.

 

I och med detta kommer den här bloggen avslutas, men jag ska låta den ligga kvar som en slags ”historiskt dokument”. Jag kan behöva se tillbaks ibland på hur jag en gång tänkte, för att försöka förstå och genom det perspektivet få en starkare tro på staten och varför den behövs, om jag skulle drabbas av tvivel nån gång i framtiden.

Jag anser dock fortfarande att statens roll bör vara något begränsad. Även om den är helt nödvändig på många sätt kan den också bli ”för stor” om den ger sig in på alltför stor detaljstyrning inom en del områden. Det är åtminstone där jag står just nu, men jag är öppen för att förändras ytterligare i en socialistisk riktning. Det får tiden utvisa. Men för tillfället ser jag mig som socialliberal (det var även där jag började en gång i tiden, så jag återvänder till rötterna kan man säga), och har under gårdagen lämnat in en medlemsansökan till Centerpartiet, där min familj (på min fars sida) har haft sina sympatier under många decennier. Även där en slags återgång till rötterna.

 

Jag vill avsluta detta inlägg, och den här bloggen, med att tacka några personer som varit starka stöd för mig i den här processen, både genom att bryta ner mina barnsliga anarkist-argument, och genom rent personligt stöd under de svåra månader som passerat.

  • Felix Martinsson
  • Henrik Sundholm
  • Caspian Rehbinder
  • Tore Kullgren

I viss mån även (från Flashback) för att de hjälpt mig inse anarkokapitalismens omöjlighet

  • LaxFittNylle
  • Fri
  • möbelklister
  • TotalLiberal

Tack.

Alliansen 2018 – Nu kör vi! För ett friare Sverige!

1 kommentar tillSlut.

  • Vad skönt att äntligen få tala fritt och berätta att vi också kommit till samma slutsats! 2 månader i kommuniststater har fört oss till denna insikt! Snart blir det en militärdikratur

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*