Annons

Gästinlägg: Lista över frihetliga podcasts


 

Det har de senaste dagarna startas två svenskspråkiga podcasts med frihetlig inriktning. Den näst senaste är Rothbardinstitutet diskuterar och den allra färskaste är Den andra dimensionen, vilket gör att det nu finns hela fem stycken aktiva podcasts. Nedan så finns det en lista över dessa fem:

Radio Mises: Görs av Hans Palmstierna och Klaus Bernpaintner från Ludwig von Mises – institutet i Sverige.
Varje avsnitt behandlar ett visst ämne som till exempel ekonomi, historia. Ibland så bjuds gäster in för ytterligare fördjupning. Det blir också nyhetsgranskning i form av dumstruten.
RSS: http://www.mises.se/feed/podcast/
Hemsida: http://www.mises.se/podcast

Frihetsfaxen: Där Kristian Nilsen och Hanna Söderström är programledare. Frihetsfaxen blandar högt och lågt. De har nu börjat med att gäst i vartannat avsnitt med fokus på gästens liv och åsikter. Exempel på tidigare gäster är Martin Eriksson, Martin Borgs och Sofia Arkestål.
RSS: http://frihetsfaxen.se/feed/
Hemsida: http://frihetsfaxen.se

Radio Bubb.la: Här Kommenterar Boris Benulic och Martin Eriksson de bästa ur nyhetsflödet på http://bubb.la. Normalt produceras det inte mindre än tre livesändningar i veckan. Det finns även i klassiskt radioformat på hemsidan.
RSS: http://feeds.podtrac.com/fNBYjm-45_h8 (Hela avsnitt) http://feeds.podtrac.com/qy3x9ioFyZar (Nyhetsinslag)
Hemsida: http://radio.bubb.la/

Rothbardinstitutet diskuterar: Första avsnittet hade fyra personer som tog oss fram från start till mål, vilka som är podcastvärdar och vilka som är gäster vågar jag inte svara på. Podcasten skapades som motreaktion till Frihetsfaxens syn på invandring.
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-709654858
Hemsida: http://rothbardinstitutet.se/

Den andra dimensionen: Den här podcasten görs av Shadi Paananen och Caroline King. Avsnitten kommer att handla om icke-aggression, familjen och att följa sitt hjärta.
Soundcloud: https://soundcloud.com/carolinqua
Hemsida: http://www.denandraresan.com (Carolines blogg)

De tre första i listan har blivit nominerade till Svenska Podcastpriset: http://www.daytona.se/podcastpriset/2015. Där vem som helst kan gå in och rösta.

1 kommentar tillGästinlägg: Lista över frihetliga podcasts

  • Bra sammanställning!

    Dock så startade inte Rothbardinstitutet podcasten som en reaktion på Frihetsfaxens invandringinställning. Vi hade redan spelat in ett avsnitt som handlade mer generellt om frihet, men av någon anledning så släppte vi det inte.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*