Annons

Rimlighet….

http://www.svd.se/tva-poliser-allvarligt-skadade/om/sverige

Så för att en bil brände förbi en poliskontroll ska den jagas i 10 mil?

Är det ett vettigt sätt att prioritera resurser i en polismyndighet som enligt egen utsago lider av resursbrist? (Länken gäller Gävleborg men samma sak säger poliser runt om i landet.)

Nu fick det dessutom ett mycket olyckligt slut ur polisernas synvinkel. Eller ja, busen greps ju så de kanske går efter devisen ”lite svinn får man räkna med” som de brukar köra med i en del andra sammanhang…

 

En till sak som slog mig: starka tjejer i all ära, jag vet inte hur de här två såg ut, men en patrull (på natten dessutom = förhöjd busrisk) bestående av två tjejer på 25 respektive 28 år, är det verkligen så värst klokt? Visst kan det vara så att kvinnlig fägring kan lugna ner en situation (men en personlig, kanske felaktig, uppfattning jag fått från en del video jag sett av kvinnliga poliser har visat att de är minst lika aggressiva som killar, kanske för att de känner ett behov av att ”hävda sig”?) fast hur stor pondus har en 28-årig tjej som backas upp av en 25-årig tjej egentligen när de ställs mot några råbarkade brottslingar?

Mycket i den här historien är tveksamt, och nu fick det ju ett tragiskt slut som sagt.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*