Annons

Svar från Henrik

Hej, tack för ditt mejl.

Jag skriver krönikor om ämnen som berör mig och som jag känner mig insatta i. Därför skriver jag ibland om feminism och antirasism. Däremot skriver jag inte för att jag vill ha en knapp på axeln av de som tycker likadant, utan för att väcka lite eftertanke hos de som inte reflekterat över ämnet – och kanske för att få någon som tycker annorlunda att tänka om. Hatmejl och kränkta läsare är jag helst utan, eftersom de inte tillför något i diskussionen, utan oftast bara vräker ur sig skit för att få en att må dåligt och sluta skriva.

I min krönika vill jag inte skuldbelägga alla män, utan visa hur ett fåtal män förstör för alla oss andra – som är schyssta. Det är tragiskt att ensamma kvinnor du och jag möter på stan på kvällen inte vågar heja, eller byter trottoarkant i rädsla för att vi kanske ska vara en av de få svinen som tänker ge sig på dem. För även om det bara är en promille av alla män som faktiskt begår sexualbrott eller på annat sätt våldför sig på kvinnor är det en risk som finns där.  Och konsekvenserna av att utsättas,  även om det är osannolikt rent statistiskt att du eller jag skulle vara den där skithögen, är för grava för att många ska våga chansa.

Därför måste vi hela tiden diskutera och lyfta det här. För även om det bara är ett fåtal som bär skulden, är det allas ansvar (både kvinnors och mäns) att uppfostra våra barn så att de inte hamnar i den här fruktansvärda statistiken (oavsett om det är som offer eller förövare). Vi måste bygga ett samhälle som på bästa sätt motverkar alla skadliga strukturer.

Jag vet inte om det är din mening men av ditt mejl får jag en känsla av att du ställer grupper/ämnen mot varandra. Till exempel när du skriver att jag istället bör lära min dotter att vara rädd för hästar. Självklart lär jag henne att ha respekt för hästar. Också. Det gäller att ha många bollar i luften samtidigt och bara för att en skriver och uppmärksammar en aspekt utesluter inte det alla andra,  som kan vara minst lika viktiga.

 

Det ger väldigt mycket bilden av ”standardsvar”… Och att JAG är den som ställer grupper mot varandra var lite kul. 🙂

Att hans resonemang är identiskt med såna som skräms om invandrare som är brottslingar osv verkar ha fastnat i känslofiltret helt och hållet. Nåja. Jag är ändå positivt överraskad över att han åtminstone bemödade sig att skriva ett svar, och dessutom efter bara en timme eller så.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*